Malzemeler:

1-Taze kesim kuzu eti
2-Tuğlalardan yapılmış 1-1.5 metre derinliğinde, ortalama 3 ila 5 koyun alabilecek çapta bir kuyu
3-Çengeller
4-Enkaz diye adlandırılan odunlar
5-Ateş yakmak için odun
6-Tava
7-Satır
8-Çamur (kuyu çevresini sıvamak için)
9-Tahta kapak

Yapılış:

1-İlk adım olarak, tuğlalardan yapılmış derin bir kuyu oluşturun. Kuyunun çapı, 3 ila 5 koyunu alabilecek büyüklükte olsun. Kuyu duvarlarına çengeller asın.

2-Kuyu tabanına odunları yerleştirin ve ateş yakarak is çıkmayacak bir ortam yaratın.

3-Temizlenmiş taze kesim kuzu, boynundan kuyruk sokumuna kadar satır yardımıyla ikiye ayrılarak çengellere takılır. Bu şekilde et, közlerin üzerinde pişirilecek.

4-Aynı zamanda közlerin üzerine bir tava yerleştirin. Bu tava, kuzunun pişme sırasında çıkan yağların toplanması için kullanılacaktır.

Hediye almak isteyen üniversite öğrencisi IBAN oyunuyla dolandırıldı
Hediye almak isteyen üniversite öğrencisi IBAN oyunuyla dolandırıldı
İçeriği Görüntüle

5-Kuyunun ağzını tahta bir kapakla kapatın ve etin kendi buharında pişmesi için çevresini çamur ile sıvayın.

6-Yaklaşık iki saat sonra kuyudan çıkarılan kuzu, parçalanarak servise hazır hale getirilir.

7-Bu eşsiz biryan kebabı tarifi, geleneksel kuyu pişirme yöntemiyle hazırlandığı için benzersiz bir lezzet sunar. Yumuşak etin tadını çıkarmak için ailenizle ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Muhabir: Sakarya Gazetesi