Malzemeler:

1-Taze kesim kuzu eti
2-Tuğlalardan yapılmış 1-1.5 metre derinliğinde, ortalama 3 ila 5 koyun alabilecek çapta bir kuyu
3-Çengeller
4-Enkaz diye adlandırılan odunlar
5-Ateş yakmak için odun
6-Tava
7-Satır
8-Çamur (kuyu çevresini sıvamak için)
9-Tahta kapak

Yapılış:

1-İlk adım olarak, tuğlalardan yapılmış derin bir kuyu oluşturun. Kuyunun çapı, 3 ila 5 koyunu alabilecek büyüklükte olsun. Kuyu duvarlarına çengeller asın.

2-Kuyu tabanına odunları yerleştirin ve ateş yakarak is çıkmayacak bir ortam yaratın.

3-Temizlenmiş taze kesim kuzu, boynundan kuyruk sokumuna kadar satır yardımıyla ikiye ayrılarak çengellere takılır. Bu şekilde et, közlerin üzerinde pişirilecek.

4-Aynı zamanda közlerin üzerine bir tava yerleştirin. Bu tava, kuzunun pişme sırasında çıkan yağların toplanması için kullanılacaktır.

5-Kuyunun ağzını tahta bir kapakla kapatın ve etin kendi buharında pişmesi için çevresini çamur ile sıvayın.

Meteoroloji'den bazı bölgelere önemli uyarı! Meteoroloji'den bazı bölgelere önemli uyarı!

6-Yaklaşık iki saat sonra kuyudan çıkarılan kuzu, parçalanarak servise hazır hale getirilir.

7-Bu eşsiz biryan kebabı tarifi, geleneksel kuyu pişirme yöntemiyle hazırlandığı için benzersiz bir lezzet sunar. Yumuşak etin tadını çıkarmak için ailenizle ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi