“Kasap ruhsatı olmayan kıyma çekemez”

Bayram dönemlerinde kayıt dışı şekilde kıyma çekimi yapan kişi ve işletmelerin halk sağlığını riske attığını ifade eden Arnik, yalnızca gerekli ruhsat, kayıt ve yasal şartları taşıyan işletmelerin bu hizmeti verebileceğini vurguladı. Arnik, “Kasap ruhsatı olmayan hiç kimse kıyma çekemez. Bu mesele sadece meslek değil, halk sağlığı meselesidir” dedi.

Denetimler sıkı olacak

5.7 Büyüklüğünde deprem
5.7 Büyüklüğünde deprem
İçeriği Görüntüle

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri zabıta ekipleri ile Tarım ve Orman Müdürlüğüyle koordineli çalışacaklarını belirten Arnik, WhatsApp ihbar hattına gelen adreslerin anında ilgili kurumlara bildirileceğini açıkladı. Yetkisiz kıyma çekimi yapan kişi ve işletmelere cezai işlem uygulanacağını kaydeden Arnik, bayram boyunca denetimlerin aralıksız süreceğini ifade etti.

“Kasap esnafının emeğini koruyacağız”

Eskişehir’de yaklaşık 500 kasap esnafının yıl boyunca vergisini ödeyerek, ruhsatlı şekilde hizmet verdiğini söyleyen Arnik, “Kasap esnafımızın emeğini kimseye ezdirmeyeceğiz. Bayram yoğunluğunu fırsata çevirerek kaçak faaliyet yürütmek isteyenlere müsaade edilmeyecek” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi