Malzemeler:

1-500 g orta yağlı koyun kıyması
2-3-4 adet domates veya 3 çorba kaşığı tuzsuz domates salçası
3-4-5 adet patates
4-Sıvı yağ
5-3 dilim bayat ekmek içi
6-1 adet soğan
7-Yarım demet maydanoz
8-Karabiber
9-Kimyon
10-Tuz

Hazırlanış:

1-İki defa çekilmiş kıymaya rendelenmiş soğanı, ufalanmış ekmek içini, tuz, karabiber, kimyon ve doğranmış maydanozu ekleyin. Malzemeleri iyice yoğurun ve elinizi ıslatarak oval şekilde köfteler yapın.

2-Patatesleri soyup elma dilimi veya yuvarlak dilimler halinde kesin. Bir tavada sıvı yağı kızdırın ve patatesleri hafifçe kızartarak bir tepsiye dizin.

Eskişehir'de bu çarşıda iyilik var! Eskişehir'de bu çarşıda iyilik var!

3-Aynı yağda köfteleri hafifçe kızartın ve ardından kızarmış patateslerin üzerine yerleştirin.

4-Tavada kalan yağa kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış domatesleri (veya sulandırılmış domates salçasını) ekleyin. Domatesleri suyunu çekene kadar kavurun ve ardından bir bardak su ekleyip kaynatın.

5-Hazırlanan domates sosunu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Tepsiyi kapatıp, ocakta veya önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.

6-Servis tabağına patateslerin üzerine köfteleri çıkararak sıcak servis yapın.

7-Bu İzmir Köfte tarifi, damak zevkinize hitap eden, lezzetli ve doyurucu bir yemek sunacaktır.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi