Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bağışıklık dostu kış çayı için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit: Ihlamur, zencefil, tarçın, karanfil, kuşburnu ve limon dilimleri. Bu malzemeler hem antioksidan açısından zengin hem de vücudu mikroplara karşı koruyan güçlü bir kalkan oluşturuyor.

Çyyy

Tarif:

19. yüzyılda Eskişehir'in nüfusunu biliyor musunuz? Kimler yaşıyordu?
19. yüzyılda Eskişehir'in nüfusunu biliyor musunuz? Kimler yaşıyordu?
İçeriği Görüntüle

Bir litre kaynar suyun içine küçük parçalar halinde doğranmış taze zencefil, bir çubuk tarçın, birkaç karanfil, bir avuç kuşburnu ve bir tutam ıhlamur ekleyin. 10-15 dakika demlemeye bırakın. Ardından içine birkaç dilim limon ekleyip sıcak olarak tüketin.

Images-53

Uzmanlar, bu çayın haftada birkaç kez tüketilmesinin özellikle sonbahar ve kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, boğaz ağrılarını hafiflettiğini ve vücuda direnç kazandırdığını belirtiyor.

Sonbahar aylarını hastalıkla değil sağlıkla geçirmek için, siz de kendi kış çayınızı hazırlamayı deneyin.

Muhabir: Selvin Bayraktar