Tarihi eser Haberleri

tarihi eser haberleri ve güncel tarihi eser gelişmeleri, tarihi eser ile ilgili tüm video, tarihi eser fotoğrafları ve tarihi eser haberleri Sakarya Gazetesi: Eskişehir Haber - Son Dakika Eskişehir Haberleri sitemizde


Genel

Kocaeli’deki müzelerde asırlara meydan okuyan tarihi eseler depremlerde zarar görmemeleri için mikro kristal wax ile yerlerine sabitleniyor.

Asayiş

Aksaray’da tarihi eser kaçakçısına yönelik bir operasyon düzenleyen polis, 19 sikke ve 1 adet obje ile şüpheliyi yakaladı.

Yurttan

Amasya’da jandarmanın düzenlediği operasyonda Roma ve Bizans dönemlerinden kalma olduğu belirlenen 5 adet tarihi eser ele geçirildi. Sit alanlarından tarihi...

Yurttan

Erzincan’da tarihi eser niteliğinde hayvan figürlü kaya parçası ele geçirildi. 2 kişi gözaltına alındı.

Asayiş

Kars’ta silah ve tarihi eser kaçakçılarına yönelik 5 adrese, 15 ekip ve 60 jandarmanın katımlıyla operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda çok...

Asayiş

Eskişehir’de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda bin 866 adet tarihi eser niteliğinde obje ele geçirilirken, 3 şüpheli yakalandı.

Kültür Sanat

Elazığ’ın Kovancılar ilçesi Ekinözü köyünde bulunan Hristiyanlığın erken dönemine ait bin 200 yıllık Meryem Ana Kilisesi adeta zamana direniyor. 1900’lü...

Asayiş

Eskişehir'de jandarma ekiplerince, Afyonkarahisar'dan Seyitgazi ilçesine gelerek tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı öğrenilen şüpheli şahısların araçlarında ve üzerlerinde yapılan...

Yurttan

İki kardeş ülke Türkiye ve Azerbaycan’ın enerji alanında bugüne kadar süregelen başarılı iş birliğinin en önemli göstergelerinden biri olan Trans...

Asayiş

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Seyitgazi ilçesinde tarihi eser satmak için müşteri arayan şahıs yakalandı.

Yurttan

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yapılan tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda Roma ve Bizans dönemine ait eserler ele geçirildi.

Yurttan

Osmaniye'de şüphe üzerine durdurulan otomobilde 100 adet tarihi obje ele geçirildi.

Asayiş

Eskişehir’de elinde bulundurduğu 155 adet tarihi sikkeyi satmak isteyen şahıs, jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda yakalandı.

Asayiş

Eskişehir’de ellerinde bulundurdukları tarihi eser niteliğindeki objeyi satmaya çalışan 2 şüpheli, jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda suçüstü yakalandı.

Yurttan

İnegöl ilçesinde jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda tarihi eser heykel ele geçirildi, 3 kişi yakalandı.

Asayiş

Afyonkarahisar’dan Eskişehir’e gelen 3 şüpheli, satmak istedikleri 235 parça tarihi eser niteliğindeki obje ile yakalandı.

Asayiş

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı, kaçak yollardan tarihi eser temin edip satan bir kişiyi yakaladı.

Yurttan

Sinop’ta yaşayan Nazile Bilgili, Osmanlı’dan kalma yaklaşık 200 yıllık tarihi eserleri satın alarak ve çevresinden toplayarak evinde sergiliyor.