Konya Haberleri

konya haberleri ve güncel konya gelişmeleri, konya ile ilgili tüm video, konya fotoğrafları ve konya haberleri Sakarya Gazetesi: Eskişehir Haber - Son Dakika Eskişehir Haberleri sitemizde


Genel

Efsane, söylence olarak da bilinir ve kuşaktan kuşağa aktarılan, gerçek veya gerçeküstü unsurlar içeren hikayelerdir.

Yurttan

Konya’nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren Aile Destek ve Eğitim Merkezi (ADEM) tarafından açılan kurslara katılan aileler hem üretiyor hem de...

Yurttan

Konya'nın Akşehir ilçesinde, polisin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yurttan

Konya'nın Kulu ilçesinde tırın dorsesine otomobilin arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında otomobil sürücüsü ağır yaralandı.

Yurttan

Konya'nın Kulu ilçesinde badem ağaçları çiçek açmaya başladı.

Yurttan

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü’nün küçük ve büyükbaş hayvanların otladığı adalarından Hacıakif Adası’nda yavrulama dönemi gelen gebe keçilerin teknelerle karşı...

Yurttan

Konya’da evlenmek için Selçuklu Belediyesi Evlendirme Dairesine başvuran Şerife Nur Kamacı (22) ve Fatih Kara (23) çifti, nikah tarihi olarak...

Spor

Konya Yunak Kurtuşağı Ve Çevre Köylüleri Derneği tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen bilardo turnuvasında heyecan başladı.

Yurttan

Konya’nın Ahırlı ilçesinde düştüğü kuyuda bitkin halde bulunan köpek, vatandaşlar tarafından mahsur kaldığı kuyudan kurtarıldı.

Asayiş

Konya’da bir iş yerinde yaşanan servis asansörü kazasında yaralanan ve hastanede tedavi gören 3 kişiden 1'i hayatını kaybetti.

Spor

Çağdaş’ın Perileri, Konya da gerçekleştirilen Genç Kızlar Basketbol grup elemelerinde başarılı olarak yarı finallere vize aldı.

Yurttan

Konya'da çıkan silahlı kavgada damat ve kayınpederi yaralandı. Hastaneye kaldırılan kayınpeder hayatını kaybederken, damadının ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Yurttan

Konya’nın Ereğli ilçesinde tır ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Yurttan

Konya’da ağır vasıta araçların kompresör ve yedek parçalarını üreten Vaden, 100 ülkeye ihracat yapıyor.

Genel

Kızılören Han, Konya-Beyşehir güzergahında bulunan ve yaygın olarak "Yazıönü Han" olarak bilinen bir yapıdır.

Genel

Konya'da nefis bir lezzet olan Tirit, özellikle kuzu eti, yoğurt ve bayat ekmek kullanılarak hazırlanan bir geleneksel yemektir.

Yurttan

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve öğrencilere temel yüzme becerileri kazandırılan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesinin üçüncü dönem eğitimleri başladı.

Yurttan

Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovasında yaklaşık 1 milyon 89 bin dekar alanda hububat ekimi yapılıyor.

Kültür Sanat

Konya’da düzenlenen 7. Ulusal İlkokullar Arası Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması Türkiye Finalleri’nde kazanan Eskişehir takımı kazandı.

Yurttan

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşanan şiddetli fırtınadan bazı seralar olumsuz etkilendi.

Yurttan

Konya'da 3 çocuğun hayatını kaybettiği trafik kazasında, ölen çocukların minibüste yolcu olduğu, sürücünün Mehmet Saim A. (41) olduğu belirlendi.

Yurttan

Konya'da bir mobilya fabrikasında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürülürken, yangın sırasında fabrika içerisine yayılan kimyasal madde kokusundan...

Genel

Konya, tarih boyunca dünyanın önemli kadim şehirlerinden biri olarak varlığını sürdürmüştür.

Yurttan

Konya’da hava sıcaklıklarının 10 dereceye kadar düşmesiyle birlikte özellikle sabah saatlerinde sis ve pusa karşı uzmanlardan sürücülere uyarı geldi.

Yurttan

Konya'da İsrail'in saldırılarına dikkati çekmek ve Gazze'ye destek vermek amacıyla insan zinciri oluşturularak, "El Ele Gazze Şeridi" eylemi düzenlendi.

Yurttan

Konya’da yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yayanın ölümüne, 5 kişinin ise yaralanmasına neden olan 19 yaşındaki otomobil sürücüsü, emniyetteki işlemlerinin...

Yurttan

Konya'nın Karapınar ilçesinde trafik ışığında bekleyen otomobile arkadan gelen kamyonun çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 5 kişi yaralandı.

Genel

Etli ekmek, Konya'nın gurur kaynaklarından biridir ve bu lezzetin benzersizliği diğer şehirleri geride bırakır.

Yurttan

Konya'da, Yeni İstanbul Caddesi'nde meydana gelen trafik kazasında otomobilin karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalara çarpması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti,

Yurttan

Konya’da kontrolden çıkarak karşı şeride geçen otomobil tıra çarptı. Çarpışma sonrası yoldan çıkarak alev alan otomobildeki 2 kişi hayatını kaybetti.