Malzemeler:

1-Yarım kilo kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
2-Yarım kilo yoğurt
3-2 adet soğan
4-1 demet maydanoz
5-1 adet kurutulmuş ekmek
6-2 kaşık tereyağı
7-2 adet defne yaprağı
8-4-5 diş sarımsak
9-Tuz, karabiber
10-Süslemek için biber ve domates

Tirit Yapılışı:

1-Kuşbaşı doğranmış kuzu etini bir tencereye alın ve etler suyunu çekene kadar kavurun.

2-Etler suyunu çektiğinde üzerine, etleri iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar basınçlı tencerede pişirin.

Türkçede kaç kelime var biliyor musunuz?
Türkçede kaç kelime var biliyor musunuz?
İçeriği Görüntüle

3-Bayat ekmekleri dilimleyin, fırında hafifçe kıtırlaştırın ve ardından 2 santimlik kareler halinde keserek servis tabağına aktarın.

4-Etlerin pişme süresinin 10 dakika öncesinde tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. 10 dakika sonra ateşten alın.

5-Etleri, sularıyla birlikte ekmeklerin üzerine boşaltın.

6-Soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın. Ardından doğranmış sarımsaklı yoğurdu etlerin üzerine yayın.

7-Üzerine hazırladığınız soğanları ekleyin. Son olarak, doğranmış maydanoz yapraklarını serpiştirin.

8-İsteğe bağlı olarak biber ve domates dilimleriyle süsleyerek tiriti servis yapın.

9-Konya Usulü Tirit'inizi afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Muhabir: Sakarya Gazetesi