Malzemeler:

1-2 adet yumurta
2-1 kg un
3-1 kaşık tuz
4-1 bardak su
5-1 kg ıspanak
6-1 tutam dereotu
7-Maydanoz
8-Lor
9-Tereyağı

Hazırlanış:

1-Derin bir kaba un, su ve tuz ekleyerek hamur haline getirin. Ağaç sini üzerinde hamuru küçük parçalara ayırın, ardından her parçayı oklava yardımıyla ince yufka haline getirin.

2-Ayıklanan pazı veya ıspanakları küçük parçalar halinde doğrayın. Bir kap içinde normal kıvamda haşlayın, ardından kevgirle süzün.

3-Tavada tereyağında yumurta ile birlikte kavrulmuş pazı veya ıspanakları ekleyin. Karışımı hafifçe soğumaya bırakın.

4-Yufkaları yarıdan katlayarak üzerine hazırlanan karışımı serin. Kenarları parmak uçları ile sıkıştırarak yufkaları ikiye katlayın.

5-Normal ateş üzerine konan sac üzerinde lemisleri pişirin. Pişen lemislerin üzerine tereyağı sürerek servise hazırlayın.

6-İsteğe bağlı olarak lemislerin üzerine ketçap ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Bu lezzetli lemis tarifi, hem hazırlaması keyifli hem de lezzetli bir seçenektir.

Dijital dolandırıcılık uyarısı
Dijital dolandırıcılık uyarısı
İçeriği Görüntüle

Afiyet olsun!

Muhabir: Sakarya Gazetesi