Malzemeler:

1-1 kg hamsi
2-3 su bardağı pirinç
3-1/2 çay bardağı zeytinyağı
4-Taze maydonoz
5-3 adet orta boy soğan
6-1 çay kaşığı karabiber
7-1 tatlı kaşığı şeker
8-1 çay bardağı kuş üzümü
9-1 çay bardağı çam fıstığı
10-1 çay bardağı mısır unu
11-Yarım limon suyu
12-1 tatlı kaşığı tuz
13-1 çay kaşığı kırmızı biber
14-Su

Hazırlanış:

1-Hamsileri temizlemek için bir gün öncesinden suda bekletin. Ardından süzgeçten geçirerek kılçıklarını temizleyin.

2-Geniş bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını eritin. İnce doğranmış soğanları ekleyip hafifçe kavurun. Fıstıkları ekleyerek renk alana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.

Marmaray’da çocuklarının yanında babayı darp eden şüpheliye 4,5 yıl hapis talebi
Marmaray’da çocuklarının yanında babayı darp eden şüpheliye 4,5 yıl hapis talebi
İçeriği Görüntüle

3-Renklenmeye başlayınca üzümleri (sıcak suda bekletilmiş) ve pirinci ekleyip karıştırın. Üzerine limon suyu, karabiber, az miktarda tuz, kırmızı biber ekleyin.

4-Pirinçlerin üzerini geçecek şekilde kaynamış su ekleyin. Bir tatlı kaşığı şeker de ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp pirinçleri pişmeye bırakın.

5-Pişen pilavı demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın.

6-Bir tavayı yağlayın ve ısıtın. Hamsilerin sırt kısımlarını mısır ununa bulayarak tavanın dibine sıralayın.

7-Üzerine hazırladığınız pilav harcını dökün ve düzgünce yayın. Kalan hamsileri de aynı şekilde una bulayarak pilavın üzerine sıralayın.

8-Böreği alt üst ederek ateşte pişirin. Hamsilerin kuyruk kısımları yukarıda olacak şekilde güzelce pişirin.

9-Böreği servis tabağına alıp dilimleyerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!

Muhabir: Sakarya Gazetesi