Malzemeler:

1-150 g kuzu ciğeri (4 şiş)
2-30 g ciğer çözü (ciğer yağı)
3-Yeterince tuz
4-Karabiber, kırmızı biber, pul biber

Piyaz için:

1-1 tutam maydanoz
2-Sumak ekşisi
3-1 adet küçük baş kuru soğan

Hazırlanış:

1-Kuzu ciğerini kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayırın. Ciğer çözünü de aynı büyüklükte parçalara bölün.

Marmaray’da çocuklarının yanında babayı darp eden şüpheliye 4,5 yıl hapis talebi
Marmaray’da çocuklarının yanında babayı darp eden şüpheliye 4,5 yıl hapis talebi
İçeriği Görüntüle

2-5 tike ciğer ve 1 çöz şeklinde şişlere geçirin; her şişe 2 tike ciğer, 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde dizin.

3-Hazırlanan şişler, közlenmiş kömür ateşinde çevirerek pişirin. Pişirme sırasında tuz, biber ve kimyonu hafifçe serpin.

4-Pişen ciğerleri tabağa alın, üzerine bir miktar karabiber serpin.

Piyazın Hazırlanışı:

1-Kuru soğanı ince ince doğrayın ve sumak ekşisiyle karıştırın.

2-Maydanozu ince bir şekilde doğrayarak karışıma ekleyin.

3-Hazırlanan piyazı, ciğerin yanında limon, yeşilbiber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte servis tabağına koyun.

4-Yanında ayran içerek, bu lezzetli cağırtlak kebabı ve piyazın keyfini çıkarın.

Bu enfes tarif, sofranıza şölen havası katacak.

Afiyet olsun!

Muhabir: Sakarya Gazetesi