Bakan Işıkhan, ev kadınlarına prim desteği ve Bağ-Kur prim gün sayısının azaltılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ev kadınlarına yönelik olarak başlatılan 3'te 1 prim desteği çalışmalarının, isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kurularak gerçekleştirileceğini ifade etti. Bu konuda Cumhurbaşkanı'nın talimatı olduğunu ve bu sözü yerine getireceklerini vurgulayan Işıkhan, bu alanda bir sapma olmayacağını belirtti.

Para-12

Esnafa erken emeklilik 

Ayrıca, Bağ-Kur prim ödeme gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesi çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Bu adımın seçim öncesi verilen bir söz olduğunu ve bütçe disiplini doğrultusunda atılacak adımlar arasında olduğunu belirtti.

1200X627 Esnafa Erken Emeklilik Mujdesi Bag Kur Primi Ne Kadar Oldu Dustu Mu Kucuk Esnafa Erken Emeklilik Yasi Ve Sartl 1695623345851

Emeklilikte yaşa takılanlar

Bakan Işıkhan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında emekli olanların sayısının 2 milyon olduğunu ifade ederek, bu gruptaki çalışanlara destek verdiklerini ve özel sektöre dönmek isteyenlere destek sağladıklarını belirtti.

Asgari ücretteki 2 TL

Asgari ücretle ilgili 17 bin 2 TL'nin sonundaki 2 TL'nin üst vergi dilimine daha erken taşıdığı iddialarını da yanıtlayan Işıkhan, bu iddianın gerçek dışı olduğunu belirterek asgari ücretin brüt olarak belirlendiğini ve net olarak ifade edildiğini vurguladı. 2024 yılı brüt asgari ücretin aylık tutarının 20 bin 2 lira 50 kuruş olarak belirlendiğini ve saatlik tutarının da 88 lira 90 kuruş olduğunu açıkladı. Kesintilerin ardından net asgari ücretin ise 17 bin 2 lira 12 kuruş olduğunu belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi