Es-Es'te gözler kongreye çevrildi Es-Es'te gözler kongreye çevrildi

Bölgesel Amatör Lig'de şampiyonluk yarışında yara alan temsilcimiz Eskişehirspor'da teknik direktör Levent Kartop ve sportif direktörü Özgür Gedik'in istifa ettiğini açıklanmıştı. Yapılan açıklamada yönetim kuruluna sunulan istifaların karşılıklı yapılan görüşmeler sonucunda kabul edildiği belirtilirdi. Yeni teknik direktör için ise flaş bir isim iddia edildi. Kırmızı siyahlıların yeni teknik direktörünün 49 yaşındaki Önder Karaveli olacağı iddia edildi. Geçtiğimiz yıllarda da ismi Eskişehirspor'la anılan ve bugün imza atması beklenen Karaveli, daha önceden Beşiktaş U19, U17 ve U21, Siirtspor, Fatih Karagümrük, Kasımpaşa U21, Başakşehir U21 ve U19, Çanakkale Dardanel, Kestel Belediyespor, Başakşehir, Beşiktaş, Adanaspor ve 68 Aksaray Belediyespor'da teknik direktörlük görevleri üstlenmişti.

Önder Karaveli

Önder Karaveli kimdir?

Önder Karaveli, 26 Mart 1974 tarihinde İstanbul, Türkiye'de doğdu. Futbol kariyerine Beşiktaş altyapısında başladı ve profesyonel olarak Alanyaspor, Lüleburgazspor, Kasımpaşa, Üsküdar Anadolu SK gibi takımlarda forma giydi. Orta saha mevkisinde görev yapan Karaveli, daha sonra teknik direktörlük alanında kariyerine odaklandı.

2000 yılından itibaren Beşiktaş ve diğer kulüplerin altyapı takımlarında görev aldı. Bir dönem Siirtspor ve Fatih Karagümrük gibi takımların teknik direktörlüğünü yaptıktan sonra, Kasımpaşa U21, Başakşehir Alt., Çanakkale Dardanel, Kestel Belediyespor gibi takımlarda çalıştı.

Beşiktaş kulübünde çeşitli yaş gruplarında antrenörlük yaparken, 2021 yılında Sergen Yalçın'ın istifasının ardından geçici teknik direktör olarak takımın başına getirildi. Ancak Mart 2022'de takımın menfaatlerini göz önünde bulundurarak görevine devam etmeme kararı aldı.

Daha sonra 1. Lig takımlarından Adanaspor'un teknik direktörlüğüne getirildi.  Son olarak ise  68 Aksaray Belediyespor'u çalıştırdı.

Kaynak: Haber Merkezi