Etkinlik, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirildi ve Tepebaşı kafilesi, Şehitler Diyarı Çanakkale ve tarihi yarımadayı ziyaret etti.
Çanakkale
Program kapsamında Eskişehirliler, binlerce vatan evladının şehit düştüğü ve Çanakkale Destanı'nın yazıldığı kutsal toprakları rehberler eşliğinde gezme imkanı buldu.

Çanakkale'nin tarihi Çanakkale'nin tarihi

Çanakkale iskelesinden feribotlarla tarihi yarımadaya geçen kafile, Seyit Onbaşı tabyası, Şahindere Hastane Şehitliği, Hilali Ahmer Sağlık Müzesi, Çanakkale Şehitler Abidesi, Seddülbahir Köyü, Alçıtepe Köyü, 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı gibi tarihi mekanları ziyaret ederek Çanakkale Savaşları hakkında bilgi aldı.

Öğretmenler Saraçhane'de buluştu! Öğretmenler Saraçhane'de buluştu!

Ahmet Ataç

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Şehitler Abidesi önünde yaptığı konuşmada, katılımcılara hitaben Çanakkale'nin kutsal topraklarına hoş geldiklerini belirtti. Başkan Ataç, Çanakkale'nin eşsiz destanını ve kurtuluş mücadelesini vurgulayarak, buranın dünyada eşi benzeri olmayan önemli bir mekan olduğunu dile getirdi.

Çanakkale

Etkinliğe katılan Eskişehirliler, duygusal anlar yaşayarak mutluluklarını ifade ettiler. Programın sonunda Tepebaşı Belediye Meclis üyeleri ve meclis üyesi adaylarıyla hatıra fotoğrafı çektiren katılımcılar, Başkan Ataç'a teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Haber Merkezi