Çanakkale Haberleri

Çanakkale haberleri ve güncel Çanakkale gelişmeleri, Çanakkale ile ilgili tüm video, Çanakkale fotoğrafları ve Çanakkale haberleri Sakarya Gazetesi: Eskişehir Haber - Son Dakika Eskişehir Haberleri sitemizde


Yurttan

Çanakkale’de bir araç içinde Afganistan uyruklu 8 kaçak göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığı suçundan 1 kişi gözaltına alındı.

Yurttan

Çanakkale’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtında çelenk sunma töreni düzenledi.

Asayiş

Çanakkale’de polis ekiplerince Afganistan uyruklu 33 kaçak göçmen yakalanırken, nakliyeci olduğu belirlenen 1 şüpheli ise gözaltına alındı.

Yurttan

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde 62 yaşındaki şahıs evinde ölü bulundu.

Politika

Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesinde belediye başkanlığını kazanan ve 31 Mart'ta seçilen Türkiye'nin en genç belediye başkanı olan Zeynep Çelik,...

Yurttan

Çanakkale'de otomobil sürücüsü direksiyon hakimiyeti kaybetti. Yol kenarındaki kaldırıma çarpan otomobil çay yatağına uçtu. Kazada bir kişi yaralandı.

Politika

Çanakkale’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemleri saat 08.00 itibarıyla başladı. Vatandaşlar oy kullanma işlemi için...

Yurttan

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde polis ekipleri tarafından bir şahsın ikametinde yapılan aramada, 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Yurttan

Çanakkale’de polis ekipleri tarafından bir araçta yapılan kontrolde 7 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı.

Eğitim

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehit Aileleri ve Gaziler Koordinasyon Birimi ile Çocuk Hakları Birimi, Türkiye Muharip Gaziler...

Yurttan

Çanakkale’nin Çan ilçesinde takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı.

Kültür Sanat

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 18 Mart 1915’te destan yazan kahramanları unutmayan Odunpazarı Belediyesi Sunuculuk Atölyesi, gerçekleştirdiği...

Genel

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ilk törende, Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sunumu gerçekleşti.

Eskişehirspor

Kırşehir Gençlik Hizmetleri maçında 18 Mart nedeniyle Çanakkale Türküsü’nü söyleyen Eskişehirspor taraftarı, tribünlerde renkli görüntüler oluşturdu.

Yurttan

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesi açıklarında denizde hortum oluştu. Denizde oluşan hortum cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yaşam-Magazin

Şarkıcı Tuğba Özerk, Çanakkale'nin Ezine İlçesi'nde 'Patron' şarkısını seslendirirken gerçek patronların kadınlar olduğunu söyledi.

Yurttan

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 5 yabancı uyruklu şahıs yakalandı.

Yurttan

Çanakkale’de gerçekleştirilen operasyonda FETÖ/PDY Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan iki ayrı dosyada toplam 8 ayrı suçtan aranma kaydı bulunan şahıs...

Gündem

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen kültür turları kapsamında yüzlerce Eskişehirli, Çanakkale Destanı'nın yazıldığı toprakları yerinde görme fırsatı yakaladı.

Genel

Çanakkale, tarihte stratejik önemi olan bir nokta olup, Gelibolu Yarımadası'ndaki Çanakkale Savaşları'na ev sahipliği yapmıştır. Peki Çanakkale'nin eski adı neydi?

Gündem

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü öncesi özel bir gezi düzenledi.

Yurttan

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21.38'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

Yurttan

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Biga ilçesi merkezli olarak saat 16.09'da meydana geldiği açıklandı.

Genel

Çanakkale'nin zengin mutfak kültürünü yansıtan özel lezzetlerinden biri olan Tumbi, bolca sebze ve bakliyat içeren doyurucu ve lezzetli bir yemektir.

Genel

Çanakkale Muharebeleri sırasında, 5. Ordu Menzil Teşkilatı'na bağlı hastanelerle birlikte Hilâl-i Ahmer (Kızılay) Cemiyeti'nin bölgede kurduğu seyyar hastaneler önemli bir...

Genel

Kültürel bir miras olarak değerlendirilen yöresel yemekler, Türkiye'nin zengin mutfağından bir kesiti yansıtır.

Genel

Efsaneler, genellikle kahramanlar, doğa olayları veya tarihle ilgili olağanüstü olayları konu alan anlatılar olarak geçer.

Gündem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yurt genelinde beklenen sağanak yağış ve fırtına nedeniyle 41 il için turuncu, 31...

Genel

Çanakkale, eski çağlardan beri yerleşim alanı olarak kullanılan bir bölgedir. M.Ö. 3000 yılından itibaren HELLESPONTOS ve DARDANEL olarak bilinen bu...

Yurttan

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Güzelköy’de ormanlık alanda yangın çıktı.