Gün batımının ardından beklenen serinlik bir türlü gelmeyince Eskişehirliler geceleri de sıcaktan bunalmaya devam ediyor. Özellikle yüksek nem oranı, hissedilen sıcaklığı daha da artırıyor.
Uzmanlardan “Gölgeye Çekin” Uyarısı
Uzmanlar, özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmamayı, zorunlu hallerde ise şapka, güneş gözlüğü ve güneş koruyucu krem gibi önlemler alınmasını öneriyor. Aşırı sıcakların yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan bireyler için risk taşıdığına dikkat çekiliyor. Sıvı tüketiminin artırılması gerektiği belirtiliyor.
Gece Uyuyamayanlar Çoğaldı
Yüksek sıcaklık sadece gündüz değil, gece de hayatı zorlaştırıyor. 30 dereceyi aşan gece sıcaklıkları nedeniyle pek çok vatandaş uyumakta güçlük çektiğini söylüyor. Klima ya da vantilatör kullanmayanlar için geceler neredeyse gündüz kadar bunaltıcı hale geldi.
Serinlemek isteyenlerin en çok tercih ettiği yerler ise kent merkezindeki parklar, süs havuzları ve gölgelik alanlar oluyor. Sıcaklıkların hafta sonuna kadar bu seviyelerde seyretmesi bekleniyor.