Anemon Otelde düzenlenen baloya, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türk Silahlı Kuvvetleri 26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, eski Vali Kemal Nevruzoğlu, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, AKUT kurucusu ve eski Başkanı Nasuh Mahruki ve çok sayıda davetli katıldı.

Laiklik ile taçlandırmak

Gecenin açılış konuşmasını yapan Ahbaplar Grubu Onursal Başkanı Ali Eldem yaptı. Daha sonra söz alan İlker Başbuğ, “Cumhuriyetin olmazsa olmaz bir koşulu vardır. O da demokrasidir. Peki demokrasinin bir koşulu var mı? Elbette hiç tartışmasız, demokrasinin de olmazsa olmaz koşulu laikliktir. Dolayısıyla cumhuriyeti öncelikle demokrasi ve laiklik ile taçlandırmak elbette hepimizin gönülden arzu ettiği bir hedeftir” dedi.

Ahbaplar1

Büyük coşku yaşandı

Halk oyunları gösterilerinin yer aldığı Cumhuriyet Balosunda, ses sanatçısı Demet Sağıroğlu ile Ali Rıza Saltık sahne aldı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e gecede, Halime Türkyılmaz tarafından Atatürk'ün dans ederken resmi hediye edildi.  

WhatsApp Image 2023-10-30 at 14.37.24

Geceye katılan ses sanatçısı Demet Sağıroğlu’nun şarkıları ve marşlarıyla coşan davetliler gece boyunca ellerinde Türk bayraklarıyla büyük coşku yaşadı.

Başkan Günay'a hayırlı olsun ziyareti Başkan Günay'a hayırlı olsun ziyareti

Ahbaplar4

Geceye katılan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Dünya Şampiyonu yüzücümüz Sümeyye Boyacı'ya, Ay Yıldızlı altın kolye hediye etti.  

Editör: Sakarya Gazetesi