Türkiye'nin o ilinde 12 mahalle karantinaya alındı
Türkiye'nin o ilinde 12 mahalle karantinaya alındı
İçeriği Görüntüle

Etkinlikte gıda güvenliği, gıdanın sürdürülebilirliği, gıda israfının önlenmesi ve suyun verimli kullanımı konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca doğru etiket okuma uygulamalı olarak gösterilerek, bilinçli tüketici olmanın önemi anlatıldı.

“Her şeyin kararında tüketilmesi gerekir”

Programda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Yüksel Çil, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine değindi. Çil,

“Gıda sadece karnımızı doyurmak için değil, sağlıklı büyüyebilmemiz için de gereklidir. Az yemek yemek vücudumuzu zayıf düşürürken fazla yemek obeziteye yol açar. Her şeyin kararında tüketilmesi gerekir. Sağlıklı bir yaşam için her besin grubundan yeterli miktarda tüketmek gerekir. Gıdayı korumak hem kendimize hem de geleceğimize karşı sorumluluğumuzdur.”
ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda öğrencilere kek, süt ve helva ikram edilerek Dünya Gıda Günü coşkusu birlikte paylaşıldı.
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gıda bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılması ve sürdürülebilir bir gelecek için farkındalık çalışmalarının süreceğini bildirdi.

Kaynak: İHA