Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışma kapsamında, turistik kolaylıklar kullanılarak ülkeye getirilen araçları yasa dışı yollarla piyasaya süren şahıslara yönelik operasyon düzenledi.
Şüphelilerin, ağır hasarlı araçların motor ve şasi numaralarını yurt dışından getirilen araçlara kopyalayarak 'change' işlemi yaptıkları ve bu şekilde araçları kayıt altına alarak sattıkları belirlendi. Gerçekleştirilen operasyon sonucunda, toplam 9 adet gümrük kaçağı otomobile el konulurken, 2 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “KOM Şube Müdürlüğümüzce kaçakçılık suçlarını önlemeye yönelik mücadelemiz, vatandaşlarımızın ihbarları ve teşkilatımıza verdikleri destekle azim ve kararlılıkla devam edecektir” denildi.