Ziyaretçi sayısı dikkat çekti
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan müzeler ve tematik parklar, Ramazan Bayramı süresince yoğun ilgi gördü. Bayram tatilini kültür ve sanatla değerlendirmek isteyen yerli ve yabancı toplam 28 bin 662 turist, kentin simge noktalarını ziyaret etti.
Masal Şatosu zirvede yer aldı
Masalsı atmosferiyle özellikle çocuklu ailelerin ilgisini çeken Masal Şatosu, bayram boyunca 12 bin 606 ziyaretçiyi ağırlayarak en çok tercih edilen mekanlardan biri oldu. Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi ise 2 bin 311 kişiyi ağırladı.
Müzelere yoğun ziyaret
Kentin kültürel hafızasını yansıtan müzeler de bayram süresince yoğun ilgi gördü. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Kurtuluş Müzesi, Hamam Müzesi, İmren Erşen Oya Müzesi, Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi, Uluslararası Çağdaş Seramik Sanatları Müzesi ile Sanat Sokağı ve galeriler toplamda 13 bin 745 ziyaretçiyi ağırladı.
Eskişehir turizmde öne çıkıyor
Bayram boyunca kültür, sanat ve eğlencenin adresi olan bu merkezler, Eskişehir’in turizm potansiyelini bir kez daha ortaya koydu. Ziyaretçiler, kentin tarihi ve modern dokusunu bir arada sunan alanlarda keyifli vakit geçirirken, Eskişehir bayramda da kültür turizminin öne çıkan şehirlerinden biri oldu.



