CAZIN ÖZGÜR RUHUNU ANLATTI

Tepebaşı Belediyesi destekleriyle bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Eskişehir Caz Festivali kapsamında Design Haus Batıkent’te Jazz Network buluşması düzenlendi. Buluşmaya Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, ETİ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emir Turan, Beyaz Group Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Beyaz, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Hendrik Van de Velde ve Polka Music Production Kurucusu Özlem Yıldırım katıldı. Caz müziğine ilgisinin gençlik yıllarına uzandığını belirten Başkan Ataç, Eskişehir’de caz kültürünün gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

I M G 7526“5 BİN ÇOCUK VE GENCİMİZ YER ALDI”

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, İki Elin Sesi Var Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası ve Korosu’nun temelinde fırsat eşitliğinin bulunduğunu söyledi. Çocukların herhangi bir yetenek sınavına tabi tutulmadan müzik eğitimi aldığını belirten Başkan Ataç, “Biz özellikle daha önce hiçbir enstrümanı bilmeyen, tanımayan çocuklarla işe başlamak istedik. Hiçbir yetenek sınavımız yok. Yedi yaşında aramıza katılan çocuklarımız bugün genç oldu. Bugüne kadar yaklaşık 5 bin çocuk ve gencimiz bu çalışmaların içerisinde yer aldı” ifadelerini kullandı.

“ESKİŞEHİR’DE ENSTRÜMAN GELİYOR”

Eskişehirlilerin projeye enstrüman bağışlarıyla verdiği desteği anlatan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Bir gün bir vatandaşımız, ‘Babam çalıyordu, vefat etti, evde kaldı’ diyerek kemanını getirdi. Başka enstrümanlarını getirenler oldu. Bu, Eskişehir’in bakış açısını gösteriyor. Bazı yerlerde destek için lahana, marul, pilav dağıtılıyor; Eskişehir’de enstrüman geliyor. Bu şehrin farkı bu işte” dedi. Ataç’ın açıklamasının ardından Beyaz Group Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Beyaz da çocukların ve gençlerin müzik eğitimine katkı sağlamak amacıyla projeye piyano bağışlayacağını açıkladı.

Türkiye’de bir ilk: "Atatürk ve Çocuklar Anıtı’nda sona gelindi"
Türkiye’de bir ilk: "Atatürk ve Çocuklar Anıtı’nda sona gelindi"
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Haber Merkezi