AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle kentte bulunan bir restoranda düzenlenen kahvaltı etkinliği ile yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Etkinlikte basın mensuplarıyla sohbet eden Hatipoğlu, gündem hakkında konuştu.
Konuşmasına Gazetecilerin Günü'nü kutlayarak başlayan Nebi Hatipoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinin nüfusunun, ülkedeki çoğu iliden fazla olduğuna değinen milletvekili Hatipoğlu, belediyelerin kent merkezine yakın, kendisine oy veren mahallelere hizmet ettiğini iddia etti. AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, bölünme ile yeni ilçe veya ilçelerin oluşturulması gerektiğini ifade etti.
"Odunpazarı ilçemizin 426 bin nüfusu var. Yani bu, Türkiye'deki 35 ilden daha büyük"
Konuyla alakalı AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, "Bildiğiniz üzere 10 Ocak Gazeteciler Günü sadece Türkiye'de kutlanıyor. Biz de buna sahip çıkıyoruz. Mesela Odunpazarı'ndan gidersek; Odunpazarı Belediyesi bugün Odunpazarı ilçemizin 426 bin nüfusu var. Yani bu, Türkiye'deki 35 ilden daha büyük. Yani, bu nüfus Türkiye'deki 35 ilden daha büyük. Mesela nerelerden büyük? Örnek verelim: Edirne'den büyük, Yozgat'tan büyük, Düzce'den büyük, Muş'tan büyük, Kastamonu'dan büyük, Uşak'tan büyük, Niğde'den büyük böyle gidiyor; Nevşehir'den büyük. Yani bir ilden daha büyük, 35 ilden daha büyük. Bu doğrultuda; ulaşımdan altyapıya, imar plansızlıklarından sosyal hizmetlere, temizlikten zabıtaya ve güvenlik hizmetlerine kadar pek çok alanda hizmette zorlanıyorlar. Tabii bununla ilgili daha önceden de çalışmalar yapılmış. Bu ilçeyi ikiye bölmek istiyorum. Bu ilçenin belli kısımlarını bölerek yeni bir ilçe belediyesi, yeni bir ilçe oluşturmak ve hizmetlerin vatandaşlarımıza daha güzel şekilde verilmesini sağlamak istiyoruz. Şimdi bu bir hakkaniyetsizlik oluyor: 'Bana oy verdin, ben sana hizmet ederim. Sen bana oy vermedin, sana hizmet etmem.' şimdi bu hakkaniyetsizlik oluyor. Bu hakkaniyetsizliği inşallah gidermek için belli çalışmaların içindeyiz. Olası bölünmeyle yerel vatandaşlar belediyeyle daha güçlü temas kuracak. Altyapı ve ulaşım yatırımları bölgenin gerçek ihtiyaçlarına göre planlanabilecek. İnşallah bizim amacımız, Odunpazarı'nda hemşerilerimizin daha iyi hizmet almasını sağlamak" dedi.





