Platform adına konuşan Nuray Akçasoy, “Yapılacak olan projeye kesinlikle karşıyız. Bu gibi proje örnekleri ülkemizin birçok bölgesinde çevre felaketlerine yol açmış, telafisi mümkün olmayan kalıcı zararlara neden olmuştur. Çıkarılacak cevher yığın liçi yöntemiyle siyanür kullanılarak işlenip üretim gerçekleştirilecektir. Siyanürlü liç alanı = 1.137.000 m2 olup, ağır metal içeren bu atıklar havaya ve suya karışacaktır” dedi.

Araçlar kaldırımda yayalar yolda Araçlar kaldırımda yayalar yolda

 7 milyon m2

Akçasoy, “Atık havuzunun doğal afetler sebebiyle kontrol altına alınamayarak taşması veya çökmesi durumunda bölgedeki bitki örtüsü, hayvanlar, mahsuller, su varlıkları ve insanlar yıllarca telafisi mümkün olmayan bir zehirlenmeye maruz kalacaklardır. Proje ÇED Alanı:6.718.900 m2 olup yaklaşık 7 milyon m2’dir.Alan projede olduğu üzere orman, mera ve tapulu şahıs arazilerinden oluşmaktadır” dedi.

723 futbol sahası

 Tarımsal üretim hakkında Akçasoy, “Mihalgazi, Sarıcakaya ilçelerimiz ve mahallelerinde seracılığın gelişmesi için yeni teşvikler yapılırken, bu proje hem Sakarya Nehrini, hem de bölgedeki tarımsal üretimi bitirecektir. ÇED alanı 723 futbol sahası büyüklüğünde orman alanının yok olmasına neden olacaktır. Şu gerçek asla unutulmamalı ki, ormanlar yok edildiğinde, tarım üretimi bittiğinde, nehirler kuruduğunda karnımızı altın ya da gümüş yiyerek doyuramayız” şeklinde konuştu.

Editör: Sakarya Gazetesi