Haziran ayında birlikte yaşadığı eski eşi Beyhan Gökçe ile bir başka kadından mesaj gelmesi sonrası tartışarak işe gitmek için evden çıkan İdris G., trafikte Beyhan Gökçe’nin kullandığı motosiklet ile çarpışarak ölümüne sebep olmuştu. Olay sonrası eski eşi tasarlayarak kasten öldürme gerekçesiyle tutuklanan İdris G. ilk kez hakim karşısına çıktı.
Telefonla aradı
Olay günü şarjda duran telefonuna gelen mesajı eşinin fark etmesi sonrası tartışma çıktığını belirten İdris G., arabanın anahtarını alarak iş arkadaşı Vedat A.’yı evinden almaya gittiğini, onu beklerken Beyhan’ın telefonla kendisini aradığını ve konuşurken motor sesi geldiğini söyledi.
Araca çarptı
Beyhan Gökçe’nin telefonda kendisine Porsuk’a atlayacağını söylediğini iddia eden İdris G., arkadaşı Vedat’ın araca binmesiyle ‘U’ atarak işe doğru gideceklerini, o sırada telefonla Beyhan’la konuşmaya devam ettiklerini, Vedat’ın, “Dur motor geliyor” demesiyle aniden frene bastığını ve motorun kullandığı araca çarptığını söyledi.
112’yi aramış
Arkadaşı Vedat A.’nın araçtan inerek, “İdris bu Beyhan yenge” demesiyle motorlunun eşi olduğunu fark ettiğini iddia etti. 112’yi de kendisinin aradığını belirten İdris G., ailesine de kendisinin haber verdiğini söyledi. İlk duruşması görülen dava sonrasında keşif raporu talep edilirken, dava 2 Kasım tarihine ertelendi.(HM)