Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yapmış olduğu açıklamaya göre, bu yılki bayram ikramiyesi miktarı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltilmişti. Erdoğan, Giresun’daki bir mitingde konuşurken, "Önce 1000 lira olan bayram ikramiyesini evvela 1100 liraya, sonra 2 bin liraya çıkardık. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

SSK ve Bağkur emeklisine yeni zam hesaplaması! SSK ve Bağkur emeklisine yeni zam hesaplaması!

Ülkemizde emekli maaşı alan ve vefat edenlerin hak sahipleriyle birlikte 16 milyon kişi bulunuyor. Yapılan her bir iyileştirmenin bütçeye maliyetini düşündüğümüzde, emeklilere yapılan bu artışın önemi daha da belirginleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide gerçek ve kalıcı refah artışını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Hayat pahalılığı sorununu çözdüğümüzde diğer alanlarda çok daha hızlı yol alabileceğimiz bir iklime sahibiz." şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

emekli

Buna göre, emekli vatandaşların bayram ikramiyesi, Ramazan Bayramı öncesinde 2 Nisan ile 5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacak.

Kaynak: Haber Merkezi