Emekli maaşlarına ek zam için yeşil ışık yakan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmalar var" diyerek maaş artışları ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yılmaz, "Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, günlük yaşamı etkileyen çeşitli çalışmalar ve hazırlıklar var. Bunlar tamamlandığında Bakanlık bunları toplumla paylaşacaktır" dedi.

"Emeklilerle ilgili ne tür bir düzenleme ve çalışma yapılabilir?" sorusuna Yılmaz, enflasyona göre emekli maaşlarına ek artış yapılacağını açıkladı.

Emekli(3)

Nisan ayı enflasyonu açıklandı! Nisan ayı enflasyonu açıklandı!

Emekliler için iyileştirmelere onay veren Yılmaz, "Bilirsiniz, emeklilerimize daha önce 6 aylık bir zam yapıldı. Bu yüzde 50'ye varan artış, 6 ay süresince geçerliydi. Benzer şekilde, ilerleyen zamanlarda memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır. Dolayısıyla, gerekli ayarlamalar kesinlikle ele alınacak ve yapılacaktır. Ayrıca, Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili günlük yaşamı etkileyen çeşitli çalışmaları ve hazırlıkları da devam ediyor. Bunlar tamamlandığında Bakanlık bunları toplumla paylaşacaktır" şeklinde yanıtladı.

İletişim desteği

Bu bağlamda, GSM operatörleriyle yapılacak anlaşmalarla emekliler için özel indirimli tarifelerin devreye alınması gündeme gelecek. Böylece emekliler, telefon ve internet hizmetlerinden daha avantajlı bir şekilde yararlanabilecekler.


 

Kaynak: Haber Merkezi