Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, bu kapsamda vergi daireleri tarafından belirlenen adreslere tebligat gönderildiğini ifade etti. Canpolat, konut sahiplerinin mart ayında kira beyannamelerini verdiğini belirterek, vergi dairelerinin Mersin'de de benzer bir uygulama başlattığını açıkladı.

Indir 2024 02 20T162407.071

Kent genelinde dağıtılıyor

Tebligatların kent genelinde dağıtılmaya başlandığını söyleyen Canpolat, kiracılara gönderilen tebligatlar aracılığıyla ikamet süreleri, ödenen kira miktarı, kira artışları gibi bilgilerin toplandığını belirtti. Canpolat, Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Denetim Koordinasyon Müdürlüğüne davet edilen kiracıların bu bilgileri beyan etmeleri gerektiğini vurguladı.

Eskişehir'de çiftçiye önemli destek! Eskişehir'de çiftçiye önemli destek!

R Ue G97 Ns002 C69 O3 V X C3G

Çalışmalar hızlandı

Canpolat, konut sahiplerine, kira gelir vergisi beyannamelerini zamanında vererek cezai işlemlerden kaçınmalarını önerdi. Maliye Bakanlığı'nın bu konuda hızlı bir şekilde çalışmalar yürüttüğünü belirten Canpolat, vergilerin devlet gelirlerinde önemli bir kaynak olduğunu hatırlattı. Ayrıca, emeklilere seslenerek, kira gelir vergisi beyannamesi konusunda muafiyet olmadığını ve bu konuda dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Dikkatli olunmalı

Canpolat, "Hükümetimiz her konuda ivedilikle çalışmalar yürütüyor. Kirada konutu bulunan mülk sahiplerimizin de herhangi bir cezai işleme maruz kalmaması için Maliye Bakanlığımız ile görüşerek, onların da bilgisini alarak en azından bu konuda duyarlı olup işlemlerini yönetmeleri gerekiyor" şeklinde konuştu. Emeklilere de vergi konularında muafiyet sağlanmasına rağmen kira gelir vergisi beyannamesi konusunda dikkatli olmaları gerektiğini belirten Canpolat, bu konuda bilinçli hareket etmelerini önerdi.

Kaynak: Haber Merkezi