Malzemeler:

1-1 takım kuzu karaciğer
2-1 takım kuzu iç gömleği (ciğer zarı)
3-1 su bardağı pirinç
4-1 demet (5-6 dal) taze nane veya 2 yemek kaşığı kuru nane
5-1 demet taze soğan veya 1 büyük baş kuru soğan
6-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
7-2 yemek kaşığı kuş üzümü
8-2 yumurta
9-1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
10-Yeteri kadar karabiber ve tuz

Yapılışı:

1-Ciğer zarı (iç gömlek), yumuşaması için bol ılık su içinde bekletilir.

2-Ciğer, yıkanıp büyük parçalar haline getirildikten sonra 10 dakika kadar kaynatılıp haşlanır. Haşlanmış ciğer, ince uçlu keskin bir bıçak ile küçük parçalara bölünür ve aralarındaki damarlar temizlenir.

3-Fıstıklar, tereyağında pembeleşene kadar kavrulur. İçine yıkanmış pirinç eklenip 3-4 dakika daha kavrulur. Sonunda yarım su bardağı sıcak su eklenip suyun çekilmesi için ateşte bırakılır.

4-Ocağın altı kapatıldıktan sonra ince kıyılmış soğanlar, tuz, karabiber, nane ve kuş üzümü sıcak pilava karıştırılır. Bu karışım, 10 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.

Topkapı Sarayı’nın 300 yıllık iki büyük saati restore ediliyor Topkapı Sarayı’nın 300 yıllık iki büyük saati restore ediliyor

5-Ilık suda yumuşayan ciğer zarı düzgün bir şekilde düz bir tepsiye serilir veya isteğe bağlı olarak eşit parçalara bölünür.

6-Dinlenmiş pilavın içine bir yumurta çırpılıp karıştırılır. Oluşan karışım, zarın içine dökülür.

7-Zarın kenarları yuvarlak bir şekil alacak şekilde birleştirilir (birleşimi açılmaması için tahta iğne kullanılabilir). Sonra ters çevrilip tepsiye konulur.

8-Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür ve zarın içindeki su ılık hale getirilip kenarlardan tepsiye eklenir.

9-Hazırlanan ciğer sarma, önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırına verilir ve 40-45 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi