Yerli üretim yeni silah tanıtıldı Yerli üretim yeni silah tanıtıldı

1904 yılında gerçekleştirilen genel nüfus sayımıyla elde edilen veriler, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) Projesi kapsamında dijital ortama aktarıldı.

Güçlü bir teknolojik altyapıyla desteklenen hizmet sayesinde, 1800'lü yıllara kadar doğmuş kişilere ait kayıtların yanı sıra aile bireyleri ve akrabalık bağlarını gösteren soy ağacı bilgileri, nüfus müdürlüklerine gitmeden temin edilebiliyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan alt-üst soy sorgulama hizmetine yoğun ilgi göz önünde bulundurularak, vatandaşların alt-üst soy bilgilerini kullanarak kişiselleştirilebilir bir soyağacı oluşturabilecekleri "Soyağacı Görüntüleme" hizmetini başlattı.T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle veya diğer güvenli kimlik doğrulama yöntemleriyle "https://www.turkiye.gov.tr" adresine giriş yapın. Ardından, "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" hizmetini seçin ve gerekli bilgileri doldurarak alt-üst soy belgenizi oluşturun. Bu belgeyi istediğiniz zaman bilgisayarınıza indirebilir veya çıktısını alabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi