Söyleşi: Ferit Oktaş
Eskişehir’in lezzet haritasını çıkarmak üzere gastro gezginler olarak devam ettiğimiz yolculuğumuzda bu hafta bize eşlik eden “Beyoğlu Gurme” oldu. Mekana adımımızı atar atmaz önce yemeklerin muhteşem kokuları bizi etkisi altına almayı başardı. Samimi, güler yüzlü karşılamaları ile işletmecisi Erdal Bey ve ekibi eşliğinde “Beyoğlu Gurme ”işletmesine ziyaretimizi gerçekleştirdik.
Güne Diyarbakır’a özgü ürünlerin yer aldığı kahvaltıyla başlamak isteyenler için 09:00’da başlayan bu butik işletme, geniş yelpazedeki menüsü ile günün tüm saatlerine eşlik etmek adına akşam 00:00’a kadar lezzet tutkunlarına hizmet vermektedir. Ayrıca doğum günü, nişan gibi toplu organizasyonları karşılayabilecek yeterlilikteki menü ve mekan kapasitesine de sahip olduğunu belirtmemizde fayda var.
BEYOĞLU GURME
12 yıllık işletmecilik geçmişi, Diyarbakır’dan Eskişehir’e uzanan lezzet serüvenini taşıdığı bu yolculuğun hikayesini Erdal Bey’in kendisinden dinledik.
Diyarbakır’da uzun yıllar yemek sektöründe işletmecilik yapan Erdal Bey’in yolu 2 sene önce Eskişehir ile kesişir ve Beyoğlu Gurme’nin açılışını yapar. Kurulduğu günden bugüne mutfağında kullandığı malzemelerden, aşçı seçimine kadar hepsinde özenli çalışmalar gerçekleştirdiğini yemekleri tadınca sizler de anlayacaksınız. Etlerini, kahvaltılık soslarını Diyarbakır’dan özel olarak getirten Erdal Bey işletmesi ile çok geniş kitlelere hitap ediyor. Sulu tandırdan, fırında incik etine, bodrum çökertme kebabından, iskendere, pizzadan, künefesine ve daha buraya yazamadığımız genişlikteki sentez mutfağa sahip menüsü ile adeta Eskişehirliler için her güne tadım yapılacak bir gastro durak olarak lezzet keşifçilerini karşılamaktadır.
GEZGİNİN YORUMU
Dumanı üstünde kuzu ciğer ve terbiyeli kuşbaşı eti ile tadımımıza başladık. Etlerin yöreye özgü enfes tatları karşısında damaklarımızdaki şölen hiç bitmesin istedik. Ayrıca Adana’dan ev yapımı olarak getirilen şalgam ve kaşık salatasının da eşliği ile bize söyleyecek söz bırakmadılar. Diyarbakır’a özgü acılı soslarını ise ayrıca çok beğendiğimizi belirtmek isteriz. Bir de kuzu etinden zırh çekimi yöntemi ile özel hazırladıkları Adana kebap var ki tatmadan buradan ayrılmayın deriz. Tüm bu lezzetleri taçlandıran el yapımı özel hazırlanan enfes künefelerini de tatmadan mekandan çıkmayın bizden söylemesi.
FİYATLARI NASIL
Adana kebap 32 TL
Kuzu ciğer 35 TL
Terbiyeli kuşbaşı 39 TL
Künefe çeşitleri ortalama 15-25 TL