Malzemeler:

1-400 gram kuzu kuşbaşı et
2-2 yemek kaşığı tereyağı
3-2 adet kuru soğan
4-7-8 diş sarımsak
5-2 adet çarliston biber
6-3 adet domates
7-5 adet patlıcan
8-1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanış:

1-Kuzu kuşbaşı etleri yıkayın ve süzün. Orta boy bir tencerede orta ısılı ateşte 5-6 dakika boyunca tereyağı ile kavurun.

2-Kavrulan etin üzerine sıvı yağ ekleyin ve pirinç tanesi şeklinde doğranmış sarımsakları ilave edin. 10 dakika daha kavurmaya devam edin.

3-Soğanları, yeşil biberleri ve soyulmuş domatesleri küp şeklinde doğrayın. Bu malzemeleri tencereye ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.

4-Üzerine 1 bardak su ekleyin ve 10 dakika daha pişirmeye devam edin. Ardından ocaktan alın.

5-Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına dörde bölün. Kızgın yağda yumuşayıncaya kadar kızartın, sonra alın.

6-Servis tabağına sebzeli et harcını yayın ve üzerini kızarmış patlıcanlarla kapatın.

7-Sıcak olarak servis yapın. Yanında pilav, haşlanmış patates veya püre ile ikram edebilirsiniz.

Taksi ve dolmuşlarda değişim: Yeni uygulama zorunlu hale geldi! Taksi ve dolmuşlarda değişim: Yeni uygulama zorunlu hale geldi!

Bu nefis yemek, özel gün sofralarınızı şenlendirecek ve sevdikleriniz tarafından beğenilecektir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi