Ortak projeler konuşuldu Ortak projeler konuşuldu

Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında anlamlı bir organizasyona daha imza attı. Engelli bireyler ve yakınlarının buluştuğu özel yemeğe Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye bürokratları ve Eskişehir’de engellilik alanında hizmet veren 18 sivil toplum örgütü yönetimi ve üyeleri, Sosyal Hizmetler Dairesine bağlı Zihinsel Engelli Gündüz Yaşam Merkezi öğrencileri, engelli bireyler ve aileleri başta olmak üzere 1100 vatandaş katıldı.

Aralıksız sürüyor 

Etkinlikte konuşan Başkan Büyükerşen, engelsiz şehir anlayışıyla hayata geçirdikleri projeleri aralıksız sürdürdüklerini ifade ederek engellilere yönelik hizmetlerin artarak devam edeceğini belirtti. Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü döneminde kurduğu İÇEM ile başlayan süreçle belediye başkanlığı dönemiyle taçlanan engelli hizmetlerini katılımcılarla paylaştı. Büyükerşen, Eskişehir’de tramvayların engelli bireylerin erişimine uygun şekilde

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJELERLE ENGELLERİ HEP BİRLİKTE AŞIYORUZ” (9)

Fark yaratan projeler 

“Eskişehir’in farkı,  şehrin her köşesinde, verilen tüm hizmetlerde ve yaşama geçirilen tüm projelerde engellilerin gözetilmiş olmasıdır.” diyen Büyükerşen, “Şehrimizi şöyle bir dolaştığınızda, engellilere yönelik fiziki düzenlemelerden, parklara engelli çocuklar için koyduğumuz oyun gruplarına, etkinlik alanlarımızdaki engelli tuvaletlerinden, tarihi binalarımızda bulduğumuz farklı erişim çözümlerine kadar Eskişehir’in bu alanda da örnek bir kent olduğunu görebilirsiniz. Engel tanımayan Eskişehir için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her zaman beraberiz ve sizlerin yanınızdayız.” dedi.  Konuşma sonrası davetliler, canlı müzik eşliğinde gün boyunca gönüllerince eğlendiler.

Editör: Sakarya Gazetesi