AFAD saat 10.42'deki depremin derinliğini 8,98 kilometre olarak açıkladı.  Deprem Bursa'nın geneli ve İstanbul'un büyük bir kısmında da hissedildi. İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybı meydana gelmedi. Deprem vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Özellikle yüksek katlı binalarda yaşayan veya çalışan vatandaşlar sokaklara çıktı.

3 dakika sonra artçı 

Sarsıntıdan 3 dakika sonra bölgede 4,5 büyüklüğünde bir artçı meydana geldi. Bu depremin derinliği de 7 kilometre olarak kaydedildi.

AFAD: 'OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR'

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız''

BAKAN ÖZHASEKİ: 'GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM'

Balıkesir’de çiftçi hayrı 2 bin kişiyi buluşturdu Balıkesir’de çiftçi hayrı 2 bin kişiyi buluşturdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: "Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve Bursa, İstanbul ve çevre illerden de hissedilen 5,1 şiddetindeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladılar. Rabbim ülkemizi her türlü afetten muhafaza buyursun."

Editör: Sakarya Gazetesi