Eskişehir'de bilgisayar tamircisi olan Yusuf Arslan, sürekli kullanılan bilgisayarların düzenli temizliğinin önemine dikkat çekiyor. Pandemi döneminde artan bilgisayar kullanımıyla birlikte özellikle dizüstü bilgisayarların aşırı ısınma sorunlarıyla sıkça karşılaşıldığını belirtiyor.

Yapay zeka kullanılarak kitap yazıldı Yapay zeka kullanılarak kitap yazıldı

Yusuf Arslan

Arslan, bilgisayar temizliği ve bakımı için şu ipuçlarını veriyor:

Düzenli Temizlik: Bilgisayarın iç ve dış kısımlarının düzenli olarak temizlenmesi gereklidir. Özellikle fan ve soğutucu sistemlerin tozdan arındırılması önemlidir.

Termal Macun Yenileme: Bilgisayarın içindeki bileşenler arasında ısının daha iyi iletilmesini sağlayan termal macunun düzenli olarak yenilenmesi gereklidir.

Dikkatli Kullanım: Dizüstü bilgisayarların masa üzerinde kullanılması ve yatağa serilmemesi gereklidir. Aşırı ısınma sorunlarının önüne geçmek için dikkatli kullanım önemlidir.

Batarya Kullanımı: Bataryanın tam dolu olduğunda prizde bırakılması gereksizdir. Orijinal şarj aletinin kullanılması ve prizde topraklama yapılması önemlidir.

Masaüstü Bilgisayar Tercihi: Oyun oynamak için bilgisayar alacak olanlara masaüstü bilgisayar öneriliyor. Parça değişimi ve aşırı ısınma sorunlarıyla daha az karşılaşılır.

Bilgisayarın ömrünü uzatmanın temel kuralının dikkatli kullanım ve düzenli bakım olduğunu belirten Arslan, bu sayede bilgisayarın daha uzun süre sağlıklı bir şekilde kullanılabileceğini vurguluyor.

Kaynak: Haber Merkezi