Sahipsiz sokak köpekleri önce sahiplendirilmeye çalışılacak ve bunun için 30 günlük bir süre tanınacak. Bu süre zarfında sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak.

Teklifin Detayları ve Süreç

Her belediye, barınaklarında barındırabildikleri köpeklerin fotoğraflarını çekerek internet sitelerinde sahiplendirme ilanı yayınlayacak. Köpeklerin sahiplenilmesi için 30 günlük bir bekleme süresi olacak.

30 Günlük Süreç: 30 gün içinde sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak. AK Parti yetkilileri, uyutma işleminin "merhamet koşulları içinde, acısız, iğne kullanılan bir yöntem" ile yapılacağını belirtti.

12800906 728Xauto

Barınak Döngüsü: Uyutulan köpeklerden boşalan barınaklara, sokaklardan toplanan yeni köpekler getirilecek ve süreç aynı şekilde devam edecek.

Sahiplenilen Köpeklere Çip: Sahiplenilen hayvanlara çip takılacak ve sahiplenen kişilerin sorumluluklarını yerine getirip getirmedikleri takip edilecek.

Kamuoyu ve Kanun Teklifi

AK Parti yetkilileri, sokak hayvanlarıyla ilgili kamuoyundan yoğun talep geldiğini belirtiyor. Bakım, kısırlaştırma ve barınak gibi yöntemlerin çözüm olmadığını ifade eden yetkililer, mevcut şartlarda sokak köpeklerinin popülasyon artışının önlenemeyeceğini vurguluyor.Kanun teklifinin kısa süre içerisinde Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Beylikova'da bayramlaşma Beylikova'da bayramlaşma


 

Kaynak: Haber Merkezi