Ege İhracatçı Birliklerinden alınan bilgiye göre, geçen yıl taze veya soğutulmuş kurbağa ihracatı 2 milyon 653 bin 705 dolar ve 122 bin 199 kilogram oldu.
Kurbağanın en çok bacağı ilgi gördü. Kurbağa bacağı ihracatı 72 bin 471 kilogram olarak gerçekleşti. 1 milyon 988 bin dolar döviz girdisi sağlanan kurbağa bacağının kilogramı ortalama 27,4 liradan satıldı.
En fazla kurbağa bacağı alan ülke 45 bin 265 kilogram ve 1 milyon 203 bin 707 dolarla Fransa olurken, bu ülkeyi 24 bin 492 kilogram ve 691 bin dolarla İtalya izledi.
İsviçre, 66 bin 403 dolarlık 1860 kilogram, ispanya 26 bin 898 dolarlık 850 kilogram kurbağa bacağı aldı.
Kurbağanın bütün olarak ihracatı ise 49 bin 728 kilogram ve 665 bin 693 dolar oldu. Kilogram başına kurbağa ihracatı ise 13,3 dolar olarak gerçekleşti.
Bütün halinde kurbağayı en çok 21 bin 420 kilogram ve 279 bin 211 dolarla İtalya
16 bin 548 kilogram ve 202 bin 888 dolarla Arnavutluk
11 bin 760 kilogram ve 183 bin 593 dolarla Fransa ithal etti.
Kurbağa bacağı (kurbağa budu) Türkiye’den genellikle işlenip şişlere takılmış halde ihraç ediliyor. Kurbağalar bütün halinde ise canlı, taze veya dondurulmuş olarak satılıyor.