Malzemeler:

1-1 kg taze hamsi
2-Yarım demet taze maydanoz
3-2 su bardağı kaliteli pilavlık pirinç
4-2 yemek kaşığı kuru üzüm
5-2 yemek kaşığı çam fıstığı
6-2 adet büyük boy soğan
7-1 çay bardağı naturel zeytinyağı
8-4 su bardağı sıcak tavuk suyu
9-2 yemek kaşığı tereyağı
10-Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

1-Hamsilerin baş ve kılçıklarını temizleyin, yıkayın ve üzerlerine hafifçe tuz serperek suyunu süzmesi için bir kenara bırakın.

2-İnce doğranmış soğanları ve çam fıstıklarını geniş bir tencerede zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.

3-Yıkanmış pirinçleri ekleyin ve pirinçler şeffaflaşana kadar kısık ateşte kavurun.

4-Üzerine kuru üzümü ekleyin, karıştırın ve sıcak tavuk suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırabilirsiniz.

5-Tencerenin kapağını kapatın ve pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin (yaklaşık 20 dakika).

6-Ayrı bir tavada tereyağını eritin. İnce doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın.

7-Pişmiş olan pilava tereyağlı maydanozu ekleyip karıştırın. Pilavı demlenmeye bırakın.

8-Geniş bir fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Hamsileri, sırt kısımları tepsiye gelecek şekilde düzenleyin.

9-Hazırlanan pilavı hamsilerin üzerine dökün, tepsinin kenarlarına yerleşen hamsilerin dış kısımlarını pilavın üzerine kapatın.

10-Geri kalan hamsileri, sırt kısımları yukarı bakacak şekilde pilavın üzerine yerleştirin.

11-Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 220 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin.

12-Sıcak servis yapmadan önce, folyoyu açarak hamsi pilavını servise hazır hale getirin.

Su ürünleri av sezonu törenle açılacak
Su ürünleri av sezonu törenle açılacak
İçeriği Görüntüle

Bu hamsili pilav tarifi, deniz ürünleri sevenler için harika bir alternatif olacaktır.

Afiyet olsun!

Muhabir: Sakarya Gazetesi