Malzemeler:

1-5 su bardağı un
2-1 tatlı kaşığı kuru maya
3-1 tatlı kaşığı şeker
4-1 su bardağı ılık süt
5-1 yumurta
6-7 kaşık tereyağı

İlk peynir nasıl yapıldı biliyor musunuz? Peyniri kim buldu? İşte peynirin köklü tarihi....
İlk peynir nasıl yapıldı biliyor musunuz? Peyniri kim buldu? İşte peynirin köklü tarihi....
İçeriği Görüntüle

Hazırlık:

1-Tereyağının 2 kaşığı ile yarım su bardağı unu tavada kavurun. Böylece iç harcınızı hazırlamış olacaksınız.

2-Kalan un ve tereyağına süt, tuz ekleyerek karıştırın.

3-Ayrı bir kapta sütün bir miktarı, şeker ve önceden kabartılmış mayayı karıştırın. Ardından unlu karışıma ekleyerek hamurunuzu yoğurun.

4-Yaklaşık bir saat kadar dinlendirdiğiniz hamuru altı eşit parçaya bölün.

5-Her parçanın ortasını açın ve içine kavrulmuş unlu karışımı ekleyip tekrar kapatın.

6-Yağlanmış tepsiye ters çevirerek yerleştirin ve elle yassıltın. Üzerini çatalla delin.

7-Bütün bezeleri aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sürün.

8-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

9-Kete tarifinizi afiyetle tüketebilirsiniz. Her lokması, sizi lezzetin eşsiz bir yolculuğuna çıkaracak. Şimdi evinizde kendi kete lezzetinizi yapmaya hazırsınız!

Muhabir: Sakarya Gazetesi