Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, Ankara’nın merkezinden geçen fay hattının aktif olduğunu kaydetti .Alan, "Yaklaşık 6 büyüklüğünde deprem üretebilir" dedi.

Ankara-10

TEM'de zincirleme kaza: 1 ölü 21 yaralı
TEM'de zincirleme kaza: 1 ölü 21 yaralı
İçeriği Görüntüle

Yeni bir tablo

Uzun süredir haritalarda görünen Bağlıca fayıyla ilgili yeni bir tablo ortaya çıktı. Alan, “Bu son depremler fayın aktif olduğunu gösterdi” sözleriyle dikkat çekti. Uzman, hattın boyutuna dikkat çekti: “Bağlıca fayının yaklaşık 25 kilometre uzunluğunda olduğunu biliyoruz. Aktif olması halinde 6 ve üstü büyüklükte deprem üretme potansiyeli var.”

Deprem1

Şimdiye kadar Ankara’nın çevresindeki fayların etkilediği düşünülüyordu. Alan, “Kent içinden geçen bir faydan bahsediyoruz. Bu yeni bir durum. Ankara’daki binalar bu büyüklükte bir sarsıntının ivme değerleri baz alınarak yapılmadı. Yapıların büyük bölümü risk altında. 6 büyüklüğünde bir deprem Ankara’da çok yıkıcı olabilir. Kentin böyle bir kaybı göze alamayacağı ortada” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi