Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi (İBF) İletişim Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen "İleri Takas" ve "Dönem Kostüm Partisi" Takas Pazarı Stant’ı Anadolu Üniversitesi Öğrenci Blok Koridorunda gerçekleştirildi. İBF Dr. Öğr. Üyesi Nihan Vural’ın danışmanlığında, İletişim Tasarımı Bölümü Öğrencileri Dilnaz Nurgaliyeva, Konul Karimova, Meryem Şanlı, Esma Tuğçe Kosacı ve Anadolu Üniversitesi Öğrenci Butiği işbirliğinde gerçekleşen etkinliğe öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.
"Proje aile olmayı bir kan bağı değil bir yakınlık olarak konumlandırıyor"
Sürdürülebilir Moda bilincini arttırmak ve aileden kalan kıyafetlerin yeniden değerlendirilmesini amaçladıklarına değinen İletişim Tasarımı Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nihal Vural konuşmasında şunlara değindi:
"Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi iletişim tasarımı yönetimi bölümünün mezuniyet projesi olan "Ailemden Kaldı" projesinin İleri Takas pazarındayız. İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, proje geliştirme ve proje yönetimi dersleri kapsamında, toplum için bir değer ürettikleri, insanların yaşamlarına dokunabildikleri projeler üretiyorlar ve aslında 4 yıl boyunca tüm derslerde ceplerine koydukları şeyleri masaya koyarak somutlaştırıyorlar. Daha iyi bir insan olmak, daha iyi bir dünya oluşturmak adına topluma katkı projeleri üretiyorlar. Ailemden kaldı projesi de böyle bir proje ve ben de dört öğrenci arkadaşımla eşlik ediyorum. Etkinlikte ayrıca İBF son sınıf öğrencileri Fakülte Plus ile bu tür kalabalık etkinliklerde gerek oyun düzenlenmesinde gerek alanın düzenlenmesinde bizlere destek oldu. Turizm Fakültesi pamuk şeker makinalarını bu etkinliğimizi gerçekleştirmemiz için bize verdi, Devlet Konservatuarından Öğrt. Gör. Aylin Aydoğdu hocamız ve konservatuar mezunumuz Akif Demir sesleri ile hikâyelere can verdiler, Sinema ve Televizyon Bölümü hocalarından Doç. Dr. Özgür Çalışkan’ın modere ettiği, giyesilere yazarlık atölyeleri düzenledik ve buna hikayeler yazdık, sergimiz ve bir dizi etkinliğimiz oldu. Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri bizlerle kombin önerileninde bulunuyorlar, bir yandan terzi dikiş makinaları kuruldu ve eller çalışıyor, bir yandan da bu dönemlerin müzikleri ile arkadaşlara eşlik ediyoruz. Proje aile olmayı bir kan bağı değil bir yakınlık olarak konumlandırıyor. Biz de bu projeyi gerçekleştirirken Anadolu Üniversitesinin kocaman ve birbirine yardım etmek konusunda çok istekli bir aile olduğuna şahit olmuş olduk herkese teşekkür ediyoruz."