Malzemeler:

1-2 su bardağı bulgur
2-1 demet taze maydanoz, ince doğranmış
3-1 yemek kaşığı domates salçası
4-1 tatlı kaşığı kara biber
5-1 takım koyun işkembesi (mumbarı ile), içini temizlenmiş ve dışa çevrilmiş
6-1 tatlı kaşığı tuz

Asırlara meydan okuyan tarihi eserlerin sağlamlık sırrı Asırlara meydan okuyan tarihi eserlerin sağlamlık sırrı

Hazırlık:

1-İlk olarak, mumbarların içini temizleyin ve iç kısmını dışa çevirerek hazırlanan iç karışım ile doldurun.

2-Başka bir kapta, el ayası büyüklüğünde kesilmiş ve yıkanmış işkembeleri bir saat kadar kaynatın.

3-İlk mumbarları içeren kazana, iyice pişmiş işkembeleri ekleyin.

4-Karışımı bir arada iyice pişene kadar 1-2 saat bekleyin.

5-Mumbarlar ve işkembeler tamamen piştikten sonra, 2-3 santimetre boyunda dilimlere kesilerek karışık olarak servis yapın.

Editör: Sakarya Gazetesi