Bir kulübün alt yapısı daha ilk yarı bitmeden iki yaş grubunda toplam 3 maç hükmen yenilgi alıyorsa bunu eleştirmek gerekir. Hele geleceğimiz olan ve umut bağladığımız alt yapıda lisans unutuluyorsa, çalışan antrenörler gereksiz yere cezalar alıyorsa bunu gündeme taşımak birilerini rahatsız etmemeli. Takım günü birlik gidiyorsa, yolda kalıyorsa, iki maç üst üste hükmen yenilgi alıyorsa bunun sorumluları hesap vermeli.

Spor'da yaşananları, artıları, eksileri gündeme getirirken asla kişilerle sorunumuz olamaz. Bugüne kadar yapılan icraatları eleştirdik. Eleştirmeye devam edeceğiz. Nasıl geçmiş yıllarda kupa kazanan takımların teknik adamlarına övgü dolu yorumlar yaptıysak şimdi de hatalarını vurgulamak ve tekrarlanmaması yolunda görüşler bildirmek asla hatanın babası olamaz.

" Önemli olan yoğurt yeme biçimidir.". Birileri yoğurt yerken, mayalarken üzerine döküyorsa eksikler gündeme gelince konuyu başka yönlere asla çekmemelidirler.

" Başkan söyledi. Başkan aldırdı. Başkan böyle istedi." gibi söylemlerle yol alınmaz. Sorumluluk sahipleri eldeki imkanları en iyi şekilde kullanıp Başkan'ın, en önemlisi Es Es'in kafasını öne eğdirecek davranışlardan uzak durmalı.

Elbet sırat köprüsünde giden bu sezonda üst yapının alt yapıyla tam manasıyla ilgilenmesi, kaynak aktarması zordur. Ancak doğru yolculuk yapıp, doğru bir yapılanma ve özerk bir alt yapı modeliyle bu kadar basit hatalardan kurtulmak gerekiyor.

Her şeyi başkanın sırtına yıkmak, her şeyi başkandan beklemek kimseye bir fayda sağlamaz. Yönetimler bir bütündür. Tamam para verme şansın yoktur. Bilgi ve toplayıcı vasıflarla takıma katkı sağlamak daha kısa bir yol olsa gerek.

Bir diğer önemli konu ise çalışma ortamıdır. Zemini senelerdir bozuk olan bir sahada idman yaptırmak, yaş gruplarında göcebe bir model izleyip Muttalıp sentetik ve Şeker stadında maç oynamak sadece günü kurtarır.

Tekrar ediyorum. Bugün itibarıyla yönetimin alt yapıya eğilmeye ne zamanı vardır, ne de kaynağı. Alt yapıya hevesli olanlar, görev almak için can atanlar imkanları zorlayıp en azından yaş gruplarını yaşatmalıdır. Kural hataları yapmasınlar yeter. Hükmen yenilgi almayıp hakemlere daha kibar davransınlar.

Yeni Alperler çıksın." deniliyorsa önce alt yapı tesisleri otel, pansiyon konumundan kurtulmalı. Öze dönülmeli. Dışarıdan gelenlere asla karşı değilim. Ancak Eskişehir alt yapısından daha yetenekli iseler canımız feda. Aynı ayarda olanların oluşturduğu kadrolarla yol alınmaz ve her sezonu borçlarla kapamış oluruz.