İnternet medyası ilan gelirleriyle daha güçlü İnternet medyası ilan gelirleriyle daha güçlü

Doğru şarj cihazını kullanın: Orijinal şarj cihazınızı veya cihazınızın belirttiği özelliklere sahip bir şarj cihazını tercih edin. Yanlış şarj cihazları pil sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Pilin tamamen boşalmasını beklemeyin: Eskiden yaygın olan bu uygulama artık gerekli değil. Modern lityum iyon piller düzenli aralıklarla şarj edilmelidir. Pilin tamamen boşalması, pil sağlığı için zararlı olabilir.

Aşırı şarjdan kaçının: Telefonunuzu aşırı şarj etmek, pilin ömrünü kısaltabilir. Pilin tam doluluk oranına ulaştığında şarjı çıkarın veya cihazınızın "pil sağlığı" özelliğini kullanarak aşırı şarjı önleyin.

Sıcak ortamlardan kaçının: Telefonunuzu sıcak ortamlarda şarj etmek, pil sağlığına zarar verebilir. Mümkünse cihazınızı serin bir yerde şarj edin.

Düzenli şarj edin: Pilinizin seviyesi %20 ila %80 arasında tutulmaya çalışın. Tamamen boşalmasını beklemek yerine düzenli aralıklarla şarj edin.

Uzun süreli saklama için pil seviyesi: Eğer telefonunuzu uzun süre kullanmayacaksanız, pil seviyesini %50 civarında tutun. Cihazı serin ve kuru bir yerde saklayın.

Hızlı şarj özelliğini akıllıca kullanın: Hızlı şarj özelliğini gerektiği zamanlarda kullanın. Sürekli hızlı şarj özelliğini kullanmak pilin sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Kaynak: Haber Merkezi