CHP Eskişehir'de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Ayşe Ünlüce'nin ismini açıkladığında, özellikle AK Parti cenahından kasıtlı olarak “Büyükerşen sekreterini aday gösterdi” söylemleri yükselmeye başladı.
***
Ayşe Ünlüce'nin, Büyükşehir Belediyesinde bürokrasinin en üstünde bulunan ve yaklaşık 6 bin çalışanın başında ve üstünde olan görevi, aynı cenah tarafından “Büyükerşen'in kapısında oturan ve onun randevularını ayarlayan normal sekreter olduğu” şeklindeki algısı AK Parti tarafından adeta bir seçim stratejisi haline getirildi.
***
Hal böyle olunca, 22 Ocak tarihinde bu köşede Genel Sekreterlik görevini “Normal Sekreter” köpürtmesi yapan AK Parti cenahına bir uyarıda bulunmuş ve şu yorumu yapmıştık:
***
“Ben AK Partililerin yerinde olsam, seçimde avantaj sağlama adına rakibin yaptığı görevi sırf isim benzerliğinden yola çıkarak küçültme yerine, tam tersine son derece ciddi bir rakip olduğu algısıyla seçim çalışması yürütürdüm...
Zira...
Kaybetmenin de bir seçenek olduğu seçimde, görevi kasıtlı olarak küçültülen ve küçümsenen adaya karşı alınacak bir yenilgi, kendilerine daha fena koyacaktır!
Öyle ya...
Olası bir seçim yenilgisi halinde aynı insanların “Büyükerşen'in sekreterine bile kaybettiler” deme ihtimalleri oldukça yüksek... 
Bizden söylemesi...”
***
Ne diyelim? Söylediğimiz çıktı!
AK Partililer keşke, olası bir seçim yenilgisini de hesap ederek, Ayşe Ünlüce'nin “Genel Sekreter” olan görevini “Normal Sekreter” havasına sokma çabası içine girmeyip, bu söylemi seçim stratejisi haline getirmeseydi!
Belki bugün çıkıp “Koskoca Genel Sekretere karşı kaybettik” diyebilme seçenekleri olurdu...
Şimdi bunu bile diyemeyecekler iyi mi?

Ayse Unluce 4

“KURUMLARI SENDİKALAR YÖNETİYOR” DEDİĞİMİZDE BİZE KIZIYORLAR İYİ Mİ?

Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal'ın, kamu görevlisi olmasına rağmen seçim sürecinde açık açık AK Parti adayları için çalışmalar yürütüğü iddiası var.
***
Röportajlar verip AK Parti adayları için oy talep eden Hasan Hüseyin Köksal'ın , yine AK Parti adaylarına ait broşür ve seçim hediyelerini kamu araçlarıyla dağıttırdığı da var iddialar arasında.
***
Hal böyle olunca Genel Sağlık İş Sendikası, Sağlık Sen Şube Başkanı Köksal hakkında suç duyurusunda bulunuyor.
***
Sağlık müdürü, konunun soruşturulması için normalde personel müdürünü görevlendirmesi gerekirken, soruşturma için yardımcısını görevlendiriyor.
***
Soruşturma için görevlendirilen Sağlık Müdür Yardımcısı “Bu benim işim değil ki” diyerek, durumu “Siz soruşturun” diye vilayet makamına bildiriyor.
Vilayet ise “Bu işi kurum içinde halletmeniz gerekiyor” diyerek, talebi geri çeviriyor.
***
Sonuç olarak; Koca devletin kurumlarında sendika başkanının soruşturmasını yürütecek biri bulunamıyor iyi mi?
Herkes adeta “Aman bu iş başıma kalmasın” diye topu birbirine atıyor.
***
Vaziyet böyleyken;“İktidarın arka bahçesi olan sendikaların başkanları kurum müdürlerinden daha etkili ve yetkili” dediğimizde,etkili ve yetkili hale gelen sendikacılara ilişemeyenler bir de kalkıp, bize kızıyorlar iyi mi?

ESKİŞEHİR İLE ÖTEDEN BERİ BİR ZORU VARDI ZATEN...

Melih Gökçek, daha görev süresi bitmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınan Ankara'nın eski  Büyükşehir Belediye Başkanı.
***
Gökçek, görevdeyken de Eskişehir ve özellikle de Yılmaz Büyükerşen ile zoru olan bir isimdi.
Pazar günü sandıklar sayılmaya başladığında ve henüz Eskişehir sandıklarının yüzde 2'si bile açılmamışken, AK Parti Adayı Hatipoğlu'nu önde gösteren sonucu koyup, “Oluyor gibi inşallah” paylaşımı yaptı...
Yaptı yapmasına ama Melih Gökçek'in bu mutluluğu 14 dakika bile sürmedi.
“Oluyor” dediği, heveslendiği sonuç yüzde 14 oy farkıyla, yani 70 bin oy farkıyla olmadı!