Malzemeler:

Köfte İçin:

1-500 gram dana kıyma

2-1 su bardağı ince bulgur

3-1 soğan, rendelenmiş

4-1 yumurta

5-Yarım demet maydanoz, ince doğranmış

6-1 çay kaşığı kimyon

7-1 çay kaşığı pul biber

8-Tuz, karabiber

Sulu Harcı İçin:

1-2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ

2-2 yemek kaşığı biber salçası

3-1 yemek kaşığı domates salçası

4-1 soğan, doğranmış

5-2 su bardağı sıcak su veya et suyu

6-Tuz, karabiber

Üzeri İçin:

1-Limon dilimleri

2-Maydanoz, ince doğranmış

Yapılışı:

1-İnce bulguru bir kaba alın, üzerine sıcak su ekleyip karıştırın. Bulgur suyunu çekene kadar bekletin.

2-Kıymayı, rendelenmiş soğanı, maydanozu, yumurtayı, baharatları ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler yapın.

Eskişehir'de afet risklerinin azaltılması çalışması sürüyor
Eskişehir'de afet risklerinin azaltılması çalışması sürüyor
İçeriği Görüntüle

3-Bir tencerede tereyağı veya sıvı yağını eritin. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

4-Biber salçası ve domates salçasını ekleyip kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavurun.

5-Sıcak su veya et suyunu ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra hazırladığınız köfteleri ekleyin.

6-Köfteler pişene kadar orta ateşte kaynamaya bırakın. Köfteler piştikten sonra ocaktan alın.

7-Sulu köfteyi servis yapmadan önce limon dilimleri ve ince doğranmış maydanoz ile süsleyin. Sıcak servis yapın.

Muhabir: Sakarya Gazetesi