Adana Kebabı'nın malzemeleri şunlardır:

1-1 kg dinlendirilmiş ve sinirlerinden arındırılmış erkek koyun eti
2-300 gr kuyruk yağı
3-Tuz
4-Kırmızı toz biber
5-Kırmızı kök biber

Adana Kebabı'nın yapılışı şu adımları içerir:

1-Dinlendirilmiş ve sinirlerinden arındırılmış erkek koyun eti ile kuyruk yağı elde zırh ile kıyılır.

2-Elde edilen kıyma, tuz, kırmızı toz biber ve ince kıyılmış kırmızı kök biber karışımıyla yoğrularak hazırlanır.

Hediye almak isteyen üniversite öğrencisi IBAN oyunuyla dolandırıldı
Hediye almak isteyen üniversite öğrencisi IBAN oyunuyla dolandırıldı
İçeriği Görüntüle

3-Kıyma özel kebap şişlerine elle saplanır.

4-Meşe veya portakal kömürlü, alevsiz, kor ateşli mangalda kebap şişleri yerleştirilerek pişirilmeye başlanır. Et pembeleşmeye başladığında şişler ara ara çevrilir.

5-Kebabın üzerinde eriyen yağlar, pide ekmeği yardımıyla sıkılarak alınır.

6-Yağlanan ekmekler bıçak yardımıyla bölünerek tabağa yerleştirilir. Pişmiş kebap da tabağa eklenerek şişten çekilir.

7-Ayrı bir şişte mangalda pişirilen domates, süs biberi ve yeşil biber, tabağın kenarına yerleştirilir.

8-İnce kıyılmış sumaklı soğan, yeşillik ve şalgam suyu ile servis yapılır.

Muhabir: Sakarya Gazetesi