Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün sualtı görüntüleme milli sporcusu Erkan Balk, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Balk, Ekim 2023’te Küba’da düzenlenen “19. Dünya Fotoğraf ve 5. Dünya Sualtı Video Şampiyonasında” milli formayla ülkemize dünya şampiyonluğunu getirmişti.

Abd’deki̇ Festi̇vale Eski̇şehi̇r İmzasi (4)

Elazığlı güreşçiden Türkiye 3.’lüğü Elazığlı güreşçiden Türkiye 3.’lüğü

Balk son olarak ABD’nin Teksas Eyaleti Houston şehrinde düzenlenen dünyanın saygın organizasyonlarından “2024 Houston Underwater Film Festivaline” katıldı. 29 ülkeden 300 filmin yarıştığı festivale “Colorful” adlı kısa filmiyle katılan Balk,  “Feature Lenght” kategorisinde üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Abd’deki̇ Festi̇vale Eski̇şehi̇r İmzasi (3)

 Su altı sporlarında gelen başarının çok değerli olduğunu belirten ve sporcumuz Erkan Balk’ı kutlayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Bozkırın ortasındaki güzel şehrimizden su altı sporlarında böylesi anlamlı bir başarının gelmesi çok gurur verici. Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübümüzün Dünya Şampiyonu sporcusu Erkan Balk’ı festivaldeki başarısından dolayı kutluyor, bu büyük başarının gençlere ilham kaynağı olmasını diliyorum.” dedi.  Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Oğuzhan Özen de Erkan Balk’a tebriklerini iletti. 

Kaynak: Haber Merkezi