Üniversitelerde 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi’nin başlamasıyla Eskişehir Teknik Üniversitesi, şehre ve kampüse yeni gelen öğrenciler için ‘Türkiye Yüzyılı Gençlik Yüzyılı’ isimli etkinlik düzenledi. Etkinlik çerçevesinde üniversite bünyesinde faaliyet gösteren birçok kulüp ve proje ekibi yürüttükleri çalışmalar ile alakalı olarak kurdukları stantlara uğrayan öğrencilere bilgi verdi.

MİT'ten vatandaşlara uyarı! MİT'ten vatandaşlara uyarı!

Yeni projeler 

Ürettikleri hidrojen enerjisi ile çalışan araçlarıyla bu yıl yarıştığı Teknofest’te ikinci olan, daha önce de Avrupa üçüncülüğü ve dördüncülüğü elde eden ‘Hidroana’ ekibi de açtığı stant ile öğrencilerin dikkatini çekti.

AW046677_01

Hidrojen enerjisi ile çalışan otomobil üreten Hidroana ekibinin pilotu Esra Ertem, ürettikleri aracın sadece 1 metreküp hidrojen ile 378 kilometre yol kat ettiğini söylerken, kendilerinden önceki dönemlerden öğrendikleri bilgileri yeni insanlara öğretmek için yeni proje arkadaşları aradıklarını ve hali hazırda devam eden projelerinde daha iyi sonuçlar alabilmek için çalıştıklarını ifade etti.

 

Editör: Sakarya Gazetesi