Malzemeler:

1-1 kg kuzu eti

2-1/2 kg domates

3-250 gr sivri biber

4-2 adet büyük boy kuru soğan

Topkapı Sarayı’nın 300 yıllık iki büyük saati restore ediliyor Topkapı Sarayı’nın 300 yıllık iki büyük saati restore ediliyor

5-Tuz

6-Karabiber

Yapılış:

1-Kuzu etini temizleyip iri parçalara ayırın. Ardından eti tuzlayın ve buzdolabında bir gün dinlendirin. Bu işlem, etin lezzetini artırmak için önemlidir.

2-Özel bir tandır ocağı hazırlayın. Ateşin ortasına iki taraflı yanmış odunları yerleştirin. Odunların közleri oluşturacak şekilde ateşi kontrol edin.

3-Et parçalarını şişlere takarak tandırın üzerine yerleştirin. Etleri yaklaşık yarım saat boyunca ara sıra çevirerek pişirin. Bu süre zarfında etin üzeri güzelce kızaracaktır.

4-Aynı anda domatesleri ve biberleri fırında veya közde pişirin. Domates ve biberlerin kabuklarını soyup doğrayın.

5-Etler piştikten sonra, ateşten alın ve yaklaşık 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Bu süre içinde etin içine çektiği lezzeti daha iyi hissedeceksiniz.

6-Pişmiş etleri özel pidelerin üzerine doğrayın. İsteğe göre üzerine karabiber serpin.

7-Servis tabağını hazırlayın. Doğranmış etleri, domatesleri, biberleri ve ince doğranmış kuru soğanları güzel bir tabakta sunun.

8-Sıcak pidelerle tandır kebabını servis edin

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi