Malzemeler:

1-1 kg kuzu eti

2-1/2 kg domates

3-250 gr sivri biber

4-2 adet büyük boy kuru soğan

5-Tuz

6-Karabiber

Yapılış:

1-Kuzu etini temizleyip iri parçalara ayırın. Ardından eti tuzlayın ve buzdolabında bir gün dinlendirin. Bu işlem, etin lezzetini artırmak için önemlidir.

2-Özel bir tandır ocağı hazırlayın. Ateşin ortasına iki taraflı yanmış odunları yerleştirin. Odunların közleri oluşturacak şekilde ateşi kontrol edin.

3-Et parçalarını şişlere takarak tandırın üzerine yerleştirin. Etleri yaklaşık yarım saat boyunca ara sıra çevirerek pişirin. Bu süre zarfında etin üzeri güzelce kızaracaktır.

40. Yılı coşkuyla kutlandı
40. Yılı coşkuyla kutlandı
İçeriği Görüntüle

4-Aynı anda domatesleri ve biberleri fırında veya közde pişirin. Domates ve biberlerin kabuklarını soyup doğrayın.

5-Etler piştikten sonra, ateşten alın ve yaklaşık 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Bu süre içinde etin içine çektiği lezzeti daha iyi hissedeceksiniz.

6-Pişmiş etleri özel pidelerin üzerine doğrayın. İsteğe göre üzerine karabiber serpin.

7-Servis tabağını hazırlayın. Doğranmış etleri, domatesleri, biberleri ve ince doğranmış kuru soğanları güzel bir tabakta sunun.

8-Sıcak pidelerle tandır kebabını servis edin

Afiyet olsun!

Muhabir: Sakarya Gazetesi