Türkiye'nin bu konudaki adımlarını , TikTok'un yanlış bilgi ve propaganda içerikleri yayması konusunda hassasiyet göstererek, sık kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan TikTok hakkında bir yasa tasarısı hazırladığı söyleniyor. ABD'nin yasa tasarısındaki gibi, Türkiye'nin de TikTok'u denetlemek ve güvenlik endişelerini gidermek için benzer adımlar atmış olması mümkün.

Türkiye, dijital verilerin güvenliği konusunda önemli adımlar atıyor. Son zamanlarda ülkemizde TikTok'un müstehcen içeriklerle ilgili sorunları gündeme gelmiş ve bu platformun Türkiye'deki faaliyetleri TBMM tarafından incelenmek üzere davet edilmişti.

İnternet haber sitelerine ilişkin teknik esaslar düzenlendi İnternet haber sitelerine ilişkin teknik esaslar düzenlendi

TikTok temsilcilerinin verdiği vaatleri yerine getirmemeleri nedeniyle tekrar TBMM'ye çağrılması gündeme geldi. TikTok ile iletişim devam ederken, ülkemiz teknik olarak platforma karşı önlemler almaya hazırlanıyor. Planlanan önlemler arasında, Ankara'da biri, İstanbul'da iki olmak üzere toplam üç yerli İnternet Değişim Noktası (İDN) kurulması yer alıyor.

1960X0

Bu merkezlerle, Türkiye'de oluşturulan trafiğin Türkiye sınırları içinde kalması ve daha sonra bu İDN'ler aracılığıyla verilerin kontrollü bir şekilde yurtdışına aktarılması hedefleniyor. Eğer veri aktarım sorunu çözülmezse, TikTok'un Türkiye'de yasaklanması gündeme gelebilir.

Kaynak: Haber Merkezi