Eskişehir'de belediye otobüsü kaza yaptı! Eskişehir'de belediye otobüsü kaza yaptı!

Kocaeli Emniyetinin girişimleriyle kurulan atölye, vatandaşların mağduriyetlerini daha hızlı sürede gidermeye yardımcı olurken, aynı zamanda oto hırsızlarının da korkulu rüyası olacak.

Kazalı veya yakalama hacizli araçların bilgilerinin, hırsızlar tarafından çalıntı araçlara aktarılması suretiyle change yapılarak piyasa sürülmesi vatandaşları mağdur ediyor. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü de bu konuda vatandaşlara daha hızlı hizmet vermek ve mağduriyetlerini çabucak giderebilmek için yeni bir atölye kurdu. Türkiye'de ilk olan Araç Ön İnceleme Atölyesi, oto hırsızlık ve resmi belgede sahtecilik konularında teknik bilgiye sahip emniyet personelinin daha donanımlı hale gelmesini sağladı.

Eylül ayında faaliyetlere başlanan atölyede, araç incelemeye ait tüm teknolojik cihazlar bulunuyor. Alanında uzman Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, atölyede bulunan teleskopik kamera ve beyin okuma cihazı ile gözle görülmesi zor olan şasi ve motor numaralarını daha hızlı okuyor. Yaklaşık 10 dakika süren bu işlemle, araçların çalıntı veya change olup olmadığı kısa süre içinde tespit ediliyor.

Editör: Sakarya Gazetesi